Home Office

 

A 21. században már alapvetően fontos minden cég számára, hogy a munkafolyamatokat lokációtól függetlenül bárhol hatékonyan el lehessen végezni.

Egyre gyakrabban bizonyulnak az irodák szűkösnek a nagy számú munkaerő miatt, illetve a járványhelyzet mellett szakmai vagy családi okok miatt is kényszerülhetünk az otthoni munkavégzésre.

A koronavírus tavasszal olyan kihívás elé állította a munkáltatókat, melyben szinte egyik pillanatról a másikra kellett átállni az otthoni munkavégzésre. Az egészségvédelem mellett az üzletmenet folytonosságának fenntartására és a gazdasági érdekek megóvására is különös figyelmet kell fordítani.

Tulajdonképpen a technikai háttér megléte a home office működésének alapfeltétele, ezen megoldások kivitelezésével könnyedén megteremthetőek az irodai körülmények. Természetesen a megfelelő eszközök biztosítása az első lépés, hiszen a megfelelő paraméterekkel rendelkező laptopok, telefonok, PCk segítségével elérhetővé válnak a vállalti rendszerek. A belső hálózaton működő üzleti alkalmazások távoli elérését is biztosítani kell, mindezt egyszerű használhatóság és megbízhatóság mellett.

 Mivel manapság a digitális platformok a preferáltak, a személyes kapcsolattartás helyettesítésére is számos mód áll rendelkezésre. A remote PC access, a felhő alapú szolgáltatások illetve a virtuális desktop infrastruktúrák a távmunka rendszerek olyan elemei melynek kidolgozása és kivitelezése a gördülékeny munkavégzéshez elengedhetetlenek.

A munkahelyi hálózatok távoli elérésének biztosításával akár komplett divíziók működését lehet függetleníteni a helyszíntől, így a munkavégzés nem áll le.

Különösen fontos arra is figyelmet fordítani, hogy a cég és dolgozóinak érzékeny adatait biztonságban tudhassuk, ezért a megfelelő felületek, alkalmazások kiválasztására különös gondot érdemes fordítani. A távoli eléréseket a legmagasabb szintű adatbiztonsági előírások figyelembevételével alakítjuk ki.

Tapasztalattal és szakértelemmel tudunk ebben is segítséget nyújtani, az igények, és speciális elvárások valamint a rendelkezésre álló erőforrások felmérését követően kialakítjuk és megvalósítjuk a költséghatékony megoldást.

Kis-közép és nagyvállalatok, ipari létesítmények, egészségügyi szolgáltatók, önkormányzati szervek, pénzintézetek számára a távmunka rendszert kialakítjuk, illetve a fennálló hibákat kiküszöböljük. Oktatási intézmények számára a digitális oktatás rendszer optimalizálásában is alkalmazható megoldásokat kínálunk.

Stabil rendszerre mindig szükség van az otthoni munkavégzéshez. Biztonságos kialakításában érdemes tapasztalt szakemberek segítségét kérni, időt, pénzt és bosszúságokat spórolva. Az IP csapat például ilyen szakemberekből áll.