Digitális Debrecen: a legmodernebb eszközökről informálódhatunk a város három pontján

Már korszerű köztéri digitális információs kijelzőkről tájékozódhatunk a városi programokról és a látnivalókról Debrecenben.

 

A VisitDebrecen létrehozása, a Karakter Kávézóban működő információs pont kialakítása, hét különböző nyelven megjelenő új időszaki kiadvány után korszerű digitális információs tájékoztató eszközöket telepítenek a város kiemelt turisztikai vonzerővel bíró attrakcióinak közelébe. Ezt jelentette be Széles Diána alpolgármester és Gődény Gábor, a Főnix Rendezvényszervező Kft. VisitDebrecen divíziójának vezetője Debrecen főterén.

Korszerű eszközök álltak szolgálatba (fotó: Kiss Annamarie)

A digitális információs kijelzők telepítésének szükségességét a növekvő turistaforgalom, Debrecen turisztikai kínálatának sokszínűsége és a technológiai fejlődés együttesen indokolja. A mai kor turistái, legyenek külföldiek, vagy hazai látogatók, személyre szabott élményekre, egyedi programokra, speciális érdeklődést kielégítő látnivalókra vágynak. Keresik a rejtett értékeket és hálásak azért, ha korszerű tájékoztató eszközök segítik az úticél felfedezését.

Mivel a tájékozódás manapság egyre kevésbé támaszkodik a hagyományos eszközökre – például útikönyvekre vagy térképekre – így megnő a szerepe az internetnek, a mobil eszközöknek és az úgynevezett digital signage-nak, vagyis a digitális információs kijelzőknek. Ez utóbbiból három korszerű eszközt, a kültéri kijelzők közül a világon az egyik legnépszerűbb LG típusú fullHD felbontású, nagy képátlójú kijelzőt telepítenek Debrecen három pontjára: a Kossuth térre, az Aranybika szálló elé, a Csapó utcára, a Fórum bevásárlóközpont elé, és a Nagyerdőre, a Ködszínházhoz.

A digitális eszközök napi 12-18 órában közvetítik a vizuális tartalmat, melyek napi frissítéséről a VisitDebrecen csapata gondoskodik.

A digitális kijelzők egyrészt segítik a turisták tájékozódását a város attrakciói között, másrészt naprakész információt nyújtanak a debrecenieknek is Debrecen sokszínű programkínálatáról. Különösen fontos ez a nyári fesztiválszezonban, amikor egyszerre több helyszínen zajlanak az események.

Ezek a kijelzők nemcsak látványos plakátként működnek, hanem lehetőséget kínálnak arra is, hogy mozgófilmet, animációt vagy akár webes tartalmat jelenítsenek meg, ezáltal még több érdeklődőt vonzzanak a város attrakcióihoz.

A tervek szerint még a Debreceni Virágkarnevál előtt megjelenhet az új mobiltelefonos applikáció, ami szintén segít a programok közötti választásban.

 

Forrás: http://dehir.hu