Szelet a vitorlába: elkezdődött az általános iskolások debreceni szakmabörzéje – fotókkal, videóval

Debrecen – Már tizenkilencedik alkalommal szervezett pályaválasztási kiállítást általános iskolás diákok számára a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal.

 

A kétnapos eseményre több mint tízezer látogatót várnak. Különböző előadásokkal, szakmabemutatókkal, önismereti sarokkal, játékos nyelvi tesztekkel, valamint pályaorientációs és pályaismeret bővítő feladatokkal „csábítják” a hetedik, illetve nyolcadik osztályos diákokat.

Szelet a vitorlába: elkezdődött az általános iskolások debreceni szakmabörzéje – fotókkal, videóval

A kiállítás nem csak hasznos, látványos is (Fotó: Miskolczi János)

– Több mint 40 iskolát hoztunk egy helyszínre nektek, illetve 21 olyan munkáltató is van itt, aki majd meg tudja nektek mutatni azt, ha elvégzitek az iskolát, akkor valójában mire vállalkoztok – mondta el a résztvevőknek Tapolcai Zoltán foglalkoztatási főosztályvezető.

A szakemberek szerint rajtuk is múlik, hogy lesz-e elegendő jól képzett szakember a városba települő gyárakban és üzemekben. A hiányszakmák ezúttal is kiemelt figyelmet kapnak. A szervezők azt szeretnék bemutatni, hogy egy jó szakmával a jó szakemberek könnyen el tudnak helyezkedni.

– Egy biztos: bármit választotok az itteni kínálatból, Debrecenben jövőtök lesz – szólt az egybegyűlt tanulókhoz a rendezvény megnyitóján Komolay Szabolcs alpolgármester. – Legyetek profik, és akkor minden működni fog!

A rendezvény kedden és szerdán délután öt óráig látogatható a Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban.

 

Forrás: https://www.dehir.hu/debrecen/szelet-a-vitorlaba-elkezdodott-az-altalanos-iskolasok-debreceni-szakmaborzeje/2018/10/09/